donderdag, 29. september 2016 - 21:39 Update: 30-09-2016 9:49

Agent redt moeder en dochter door ze van snelweg te rijden

Agent redt moeder en dochter door ze van snelweg te rijden
Leicestershire

In het Verenigd Koninkrijk heeft een politieagent een voertuig van de weg gedrukt waarin een vrouw bewusteloos was geraakt. Achterin het voertuig zat haar kind.

Het vooral vond plaats op de snelweg M1 nabij Leicestershire. Agent Danny Pattison reed in zijn politievoertuig achter het voertuig, een witte Peugeot 306. Het voertuig slingerde en reed ongecontroleerd van de ene naar de andere rijbaan. Toen hij naast het voertuig kwam te rijden zag hoe de vrouw met haar hoofd naar achter hing, ze was buiten bewustzijn.

Daarnaast merkte hij op dat er op de achterbank nog een peuter zat. Hij twijfelde geen moment en gebruikte zijn voertuig om de Peugeot van de weg te drukken. Dat lukte niet meteen, maar naar een aantal 'aanrijdingen' kreeg hij de auto tegen een vangrail gedrukt en kwam deze tot stilstand.

Pattison bekommerde zich meteen om het slachtoffer. De vrouw bleek een diabetische aanval te hebben. Na wat zoetigheid kwam de vrouw weer langzaam bij bewustzijn. Ze herinnerde zich niks meer van wat was gebeurt, maar werd emotioneel door het verhaal van de agent.

Inmiddels heeft agent Pattison een onderscheiding ontvangen voor zijn heldendaad. De politie deelde het incident met een dashboard-cam gemaakt videobeeld. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: