vrijdag, 30. september 2016 - 12:08 Update: 01-10-2016 9:00

Amerikaan bouwt looprobot geïnspireerd op Nederlandse kunstenaar

Amerikaan bouwt looprobot geïnspireerd op Nederlandse kunstenaar
Foto: Screenshot YouTube/Izzy Swan
Charleston/South Carolina

Nadat hij inspiratie had opgedaan na het zien van de looprobots van de Nederlandse kunstenaar Theo Jansen, bouwde de Amerikaanse knutselaar Izzy Swan zijn eigengemaakte houten looprobot die wordt aangedreven door slechts één accuboormachine.

Theo Jansen

De creaties van de Nederlander Theo Jansen, die zijn met pvc-buis gemaakte robots zelf 'Landbeesten' noemt en die worden voortbewogen op de wind, brachten de Amerikaanse knutselaar op het idee van deze ook opmerkelijke creatie.

Hout

Het grootste gedeelte van de looprobot bestaat uit hout en slechts enkele delen, waaronder de mechanische overbrenging van de draaibeweging van de accuboor naar een houten loopwiel die de uiteindelijke loopbeweging van de houten poten in gang zet, zijn van metaal.

'Tot 165 kg'

Swan demonstreert in zijn video, waarin hij het gehele bouwproces ook laat zien, dat zijn loopmachine prima werkt en naar eigen zeggen zelfs personen tot 165 kilogram 'aan kan'. Echt comfortabel lijkt de machine nu ook weer niet maar daar gaat de rasechte knutselaar mogelijk ook nog wel iets op vinden.