vrijdag, 30. september 2016 - 17:05 Update: 01-10-2016 14:21

Lugubere ontdekking: Duitser treft dode en levende baby in koffer aan

Duitser treft thuis in koffer dode en levende baby in koffer aan
Foto: Archief FBF.nl
Hannover (D)

Donderdag kreeg een 19-jarige Duitser de schrik van zijn leven toen hij bij hem thuis een gruwelijke ontdekking deed en in een koffer een levende baby aantrof. Dit meldde de Duitse media vrijdagmiddag.

Nog een baby

De man waarschuwde direct de hulpdiensten die naar de woning van de man kwamen. Na een nader onderzoek door de politie werd er in de koffer nog een baby aangetroffen die al enige tijd bleek te zijn overleden. De levende baby, een meisje, werd naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht. Volgens de eerste onderzoeken is haar toestand stabiel en maakt ze het goed. 

Arrestatie vermeende moeder

De vermoedelijke moeder van de baby's en tevens de vriendin van de 19-jarige man werd door de politie op haar werk gearresteerd. De 22-jarige vrouw is vrijdag voorgeleid bij de officier van justitie, zo heeft het Duitse Openbaar Ministerie vrijdag laten weten. 

Doodslag

De jonge vrouw wordt verdacht van doodslag. De 19-jarige man is nadat hij eerder werd gearresteerd en verhoord weer vrijgelaten. Op het lichaam van de dood aangetroffen baby zal sectie worden verricht om de precieze doodsoorzaak vast te kunnen stellen.