woensdag, 5. oktober 2016 - 13:25 Update: 05-10-2016 21:41

'Neersteken Belgische agenten mogelijk terreurdaad'

Belgische agenten met mes neergestoken, dader neergeschoten
Foto: SX
Schaarbeek

In België heeft een man woensdag rond het middaguur twee agenten met een mes aangevallen. De dader is neergeschoten door de politie, zo melden de Belgische media woensdagmiddag.

'Mogelijk terreur'

Het Federaal Parket van België heeft woensdagmiddag in een verklaring laten weten dat het mogelijk om een aanslag gaat. De aangehouden verdachte is de 43-jarige Belg Hicham D.

Het incident gebeurde in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek tijdens een politiecontrole op de Lambermontlaan. De twee agenten, die beide in burgerkleding waren, werden door de man met een mes aangevallen. 

Dader in been geschoten

Eén agent raakte daarbij gewond en viel neer. Toen de dader ook de tweede agent wilde verwonden werd hij neergeschoten door een andere toegesnelde agent. De dader werd in zijn been geraakt en kon worden overmeesterd. 

De twee agenten raakten beiden gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeren volgens de eerste berichten niet in levensgevaar. Het Federaal Parket is een onderzoek gestart naar de precieze motieven van de dader.