donderdag, 13. oktober 2016 - 12:35 Update: 13-10-2016 13:28

Poetin roept alle ambtenaren op om familie in het buitenland terug te halen naar Rusland

Poetin roept alle ambtenaren op om familie in het buitenland terug te halen naar  Rusland
Foto: Archief EHF
Londen

Rusland heeft opdracht gegeven aan al zijn ambtenaren om familie in het buitenland naar huis te laten vliegen. Dit vanwege spanningen omtrent de verwachting van een wereldoorlog. Dit schrijft de Daily Mail.

Zowel hooggeplaatste ambtenaren als politici hebben aan lokale media laten weten dat ze een waarschuwing van president Poetin hebben gekregen. de waarschuwing van Poetin kwam vlak nadat Poetin een bezoek aan Frankrijk had afgezegd. De twee landen kunnen het niet eens worden over het te voeren beleid in Syrië. Een paar dagen geleden werd duidelijk dat Rusland nucleaire raketten dichter naar de Poolse grens had verplaatst. Voormalig Sowjet-leider Mikhail Gorbachev waarschuwt voor de toenemende spanning tussen de VS en Rusland en zegt dat de wereld 'op een gevaarlijk punt zit'. 

Volgens de Russische site Znak.com moeten administratief personeel, regionale bestuurders, wetgever en juristen en werknemers bij overheidsbedrijven hun kinderen onmiddellijk van de internationale scholen halen. Bij weigering kan dit gevolgen hebben voor promoties. De reden hiervoor is vooralsnog niet duidelijk,  maar volgens de Russische politiek analist Stanislav Belkovsky „is dit allemaal onderdeel van een pakket van maatregelen om de elite voor te bereiden op een ‘grote oorlog', aldus de Daily Star. De krant meldt dat er in Rusland onder 40 miljoen inwoners verdedigingsoefeningen zijn gehouden, ogenschijnlijk als voorbereiding op een eventuele nucleaire oorlog.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3833941/Russia-orders-officials-...

http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/552839/russia-recalls-offici...