dinsdag, 18. oktober 2016 - 19:53 Update: 18-10-2016 20:32

'Meerderheid Amerikanen denkt dat overheid info achterhoudt over 9/11'

'Meerderheid Amerikanen denkt dat overheid info achterhoudt over 9/11'
Foto: White House

Een nieuw onderzoek toont aan dat meer dan de helft va nde Amerikanen gelooft dat de overheid informatie achterhoudt over de aanslagen van 9/11.

En dat is niet de enige complottheorie waarin ze geloven. Zo'n veertig procent van de Amerikanen denkt dat de overheid ook informatie achterhoudt over buitenaards leven, de moord op president John F. Kennedy en de klimaatopwarming. Dit schrijft de Belgische krant De Morgen op basis van berichtgeving op Live Science. Er werden voor de studie 1511 meerderjarige Amerikanen geïnterviewd. Uit de interviews komt ook naar voren dat een grote minderheid niet alleen duidelijk aangeeft dat er zaken niet kloppen rond 9/11, maar ook vragen heeft rond de geboorteakte van Barack Obama en bij de oorsprong van het aidsvirus, aldus de krant.

En bijna 25 procent van de ondervraagden vindt de dood van Antonin Scalia, rechter bij het Grondwettelijk Hof die eerder dit jaar op 79-jarige leeftijd overleed, "verdacht" en denkt dat de overheid ook niet eerlijk is geweest over de maanlanding. Verder blijkt dat veel Amerikanen in paranormale verschijnselen geloven en denkt dat geesten bestaan.

Ook is het best opvallend dat Amerikanen banger zijn voor corrupte overheidsfunctionarissen (60,6 procent) dan voor terreuraanslagen (41 procent).