donderdag, 20. oktober 2016 - 12:38 Update: 20-10-2016 17:14

Koffer vol geld gevonden tijdens verbouwing

Stel stuit tijdens verbouwing op koffers vol geld
Foto: Imgur Branik12
Cleveland

Een stel uit Celveland moet gedacht hebben dat ze wonen in het pakhuis van Dagobert Duck.

Tijdens een verbouwing van hun huis vonden ze twee koffers vol geld met een totale waarde van 45.000 dollar. Het koppel deelde hun relaas op sociaalnetwerksite Imgur.

De verbouwing aan hun woning daterend uit de jaren '40 was nodig, aldus de anonieme gebruiker Branik12. "Ik ben een echte doe-het-zelver en wilde de verbouwing graag zelf uitvoeren''. Toen Branik12 met zijn sloophamer in de kelder aan de gang ging, trof hij bij het opentrekken van het plafond een grote koffer aan die tussen de steunbalken zat verstopt.

Samen met zijn vrouw opende hij de de oude koffer en het bleek een schat. Tientallen dollars gewikkeld in pakjes zaten in de koffer. Ook een krant uit maart 1951 lag er bovenop. "Waarschijnlijk de periode waarin de doos verstopt werd", klinkt het.

Nadat het stel van de opmerkelijke vondst was bijgekomen ging het werk in de kelder weer gewoon verder, maar niet voor lang. Want opnieuw werd een koffer gevonden. Ook deze bleek vol te zitten met dollars die, net als de eerste koffer, dateren van 1928 tot 1934. Bepaalde biljetten zijn erg zeldzaam en leveren vaak meer op dan hun muntwaarde.

Volgens hun advocaat mogen ze het gevonden geld houden.

Categorie: