donderdag, 27. oktober 2016 - 18:50 Update: 27-10-2016 19:44

Twee hoofdverdachten schuldig aan moord op volleybalster Visser en partner Severein

Spanjaard en Roemeen schuldig aan moord op volleybalster Visser en partner Severein
Foto: Archief EHF
Murcia

Een jury in Spanje heeft twee hoofdverdachten, de Spanjaard Juan C. en zijn Roemeense handlanger Valentin I., schuldig bevonden aan de moord de Nederlandse volleybaster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein.

C. en I. zijn  twee van de drie hoofdverdachten en zijn volgens de Spaanse volksjury schuldig aan dubbele moord. De jury sprak een derde verdachte en een medeplichtige vrij. Volgens de jury hebben C. en I. direct de hand gehad in de dood van het stel.

Ingrid Visser en Lodewijk Severein werden in de Spaanse Murcia vermoord en begraven in een citroenbos.Tijdens de rechtszaak bekende een van de Roemenen al dat hij beiden had doodgeslagen. De andere Roemeen ontkende dat hij betrokken was bij de moorden, omdat hij op dat moment dronken op bed zou hebben gelegen. De jury acht hem niet medeplichtig aan moord, alleen aan het helpen begraven van de lichamen. Een vierde verdachte is de eigenaar van citroenboomgaard. De jury gaat ervan dat hij niet op de hoogte was van het begraven van de lijken op zijn grond. De jury acht hem niet medeplichtig. Nu de jury twee verdachten schuldig heeft verklaard, moet de rechtbank zich gaan beraden over de straf.

Vooleybalster Ingrid Visser speelde bij de volleybalcub in Murcia waar C. de manager was. Ze had nog 240.000 euro salaris tegoed van de club. Vissers partner Severein probeerde dat geld te krijgen door zaken te doen met Juan C.