woensdag, 15. februari 2017 - 17:22 Update: 16-02-2017 7:58

Motorcrosser springt voor zijn leven van treinrails

Motorcrosser springt voor zijn leven van treinrails
Foto: Screenshot YouTube/V/Line
Australië

Een motorcrosser, die zich samen met nog 3 motorcrossers vorige maand in Australië op de spoorrails van een sneltrein van V / Line begaf, heeft zijn vege lijf nog maar amper kunnen redden toen hij op het laatste moment een sprong maakte.

150 km/h

De vier motorcrossers begaven zich met hun motoren op verboden terrein toen één van hen ten val kwam met zijn crossmotor op de spoorrails van de Ballarat-lijn. Hij probeerde zijn omgevallen crossmotor nog van de rails te halen voor de trein die met een snelheid van bijna 150 km/h kwam aandenderen. 

Akoestisch noodsignaal

De videobeelden die vanuit de cockpit van de trein zijn gemaakt laten zien dat de oplettende machinist, die na een flauwe bocht op het traject ver vooruitkijkend iets op het spoor zag, direct een akoestisch noodsignaal liet afgaan om de motorcrossers nog te waarschuwen omdat remmen geen optie meer was. 

De motorcrosser was toch nog zichtbaar verrast als je de beelden ziet waarop hij op het laatste moment nog net op tijd wegspringt. Zijn crossmotor wordt door de aanstormende trein weggevaagd gadegeslagen door de drie andere motorcrossers die angstvallig wegduiken. 

Volgens V / Line zijn er het afgelopen jaar wel 300 van dit soort incidenten geweest waarbij er zich personen of dieren op de spoorrails begaven. V / Line CEO James Pinder wijst in een bericht op de bedrijfswebsite nog maar eens op de gevaren die mensen lopen als zij de wettelijke regels schenden.

'Remweg van bijna 1 kilometer'

'Onze treinen rijden met snelheden tot 160 kilometer per uur, en veel nieuwe diensten zijn aan onze dienstregeling toegevoegd in de afgelopen twee jaar en er komen er nog meer te komen. De treinen die met hoge snelheid naderen zijn stiller dan verwacht en het kan bijna een kilometer duren voordat de trein helemaal stilstaat bij een noodstop'.