donderdag, 18. mei 2017 - 19:11 Update: 19-05-2017 8:01

Auto rijdt in op voetgangers op Times Square New York: 1 dode en 22 gewonden

Auto rijdt in op voetgangers op Times Square New York: 1 dode en 19 gewonden
Foto: Erik de Leede
New York

Op Times Square in Manhatten, in het hartje van New York, is een automobilist ingereden op voetgangers.

Volgens de eerste berichten zijn hierbij 1 dode en 22 gewonden gevallen. Het dodelijke slachtoffer is een 18-jarige vrouw. De brandweer heeft laten weten dat vier slachtoffers in kritieke toestand verkeren en drie slachtoffers er slecht aan toe zijn. Vijftien slachtoffers hebben volgens de hulpdienst 'minder ernstige' verwondingen. Dit schrijft het AD donderdagavond.

Volgens de New Yorkse politie gaat het niet om een terreuraanslag, zo meldt NBC News. De 26-jarige bestuurder van de auto heet Richard Rojas. Hij zou een veteraan zijn al twee keer eerder zijn opgepakt voor rijden onder invloed. Onderzocht wordt of de man uit de Bronx nu ook gedronken heeft. Een van de gewonden zou tegen persbureau Reuters hebben gezegd dat er sprake leek te zijn van opzet.

Het ongeval gebeurde donderdagmiddag rond lunchtijd op de kruising van de 45th Avenue en de 7th Avenue. De bestuurder van de auto reed in een rode Honda Getuigen lieten aan persbureau reuters wegen dat de bestuurder tegen het verkeer in de stoep op reed en meerdere voetgangers schepte. Het voertuig kwam rokend tot stilstand  op de stoep, hangend op een paaltje.