maandag, 29. mei 2017 - 9:52 Update: 29-05-2017 9:54

Bizar: Twee doden en gewonde en veel schade bij dubbele carjacking

Bizar: Twee doden en gewonde en veel schade bij dubbele carjacking
Foto: John Peters
Harelbeke

In België heeft een dubbele carjacking het leven gekost aan twee mensen. Een ander raakte zwaargewond.

De carjacking begon nadat de dader met zijn eigen auto tegen een vrachtwagen was aangebotst op de N36 tussen Harelbeke en Deerlijk. De bestuurder kon zelf uit zijn auto stappen. 

Een koppel stopte om hulp te bieden. De bestuurder, die het eerste ongeval veroorzaakte, carjackte de wagen van het koppel en reed samen met het koppel verder. Op een kruispunt verloor de bestuurder ook met die wagen de controle over het stuur en belandde op zijn dak. De man van het koppel overleed ter plaatse. De vrouw is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De carjacker wist opnieuw zonder kleerscheuren uit het voertuig stappen en er stopte opnieuw een automobilist om de helpende hand te bieden. De carjacker nam ook die auto mee en reed ermee weg. Maar even verderop belandde de carjacker onder een geparkeerde vrachtwagen en overleed ter plaatse. Waarom de man zo over zijn toeren was is voorlopig nog onduidelijk, aldus de krant Het Laatste Nieuws.

Volgens onbevestigde informatie was de dader voor zijn dodelijke carjackings betrokken bij een geval van huiselijk geweld. Daarbij zou hij zijn vrouw hebben neergestoken met een mes, waarna hij op de vlucht sloeg.

Categorie:
Blik op 112: