donderdag, 19. oktober 2017 - 19:47 Update: 19-10-2017 20:30

Oudste schildpad ter wereld heeft al jaren homoseksuele relatie

Oudste schildpad ter wereld heeft al jaren homeseksuele relatie
Foto: Printscreen Youtube/ onegreenstone
Londen

Op Sint Helena leeft de reuzenschildpad Jonathan, die met 186 jaar waarschijnlijk het oudste nog levende dier ter wereld is, al 26 jaar samen met zijn geliefde Frederica.

Maar een dierenarts ontdekte dat Frederica eigenlijk een Frederic is, zo meldt het Britse Dagblad  The Daily Mail. Toen Jonathan in 1991 op het eilandje in de Atlantische Oceaan een beetje begon te vereenzamen en onrustig werd, moest er  volgens de dierenarts maar een vrouwtje bijkomen. Het Franse consulaat schonk de gouverneur van Sint Helena de schildpad Frederica.

Geen jongen

De schildpadden eten op vaste tijden, doen om 4 uur 's middags een dutje in het gras en regelmatig hebben ze seks. Maar ook al paarden de twee schildpadden al jaren, er  kwamen tot verbazing van de verzorgers nooit jongen. Maar dat raadsel is nu opgelost. Toen de dierenarts Frederica onlangs onderzocht vanwege een letsel op haar schild, ontdekte hij dat Frederica eigenlijk een mannetje is: Frederic dus.Of Jonathan er iets van gemerkt heeft, is onduidelijk. Volgens de dierenarts misschien niet. Jonathan heeft al tientallen jaren staar waardoor hij bijna blind is en zijn reukvermogen is zo goed als weg. De dierenverzorger in de krant: 'Daardoor heeft Jonathan waarschijnlijk niks gemerkt. Of wel, en dan is hij dus homoseksueel'.