zaterdag, 21. oktober 2017 - 17:18 Update: 22-10-2017 11:41

'De Reus' van de bende van Nijvel geïndentificeerd

Lid Bende van Nijvel ontmaskerd
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Brussel

Een man die door zijn postuur door de recherche en getuigen 'De Reus' werd genoemd is na 35 jaar geïdentificeerd als dader uit de moorddadige Bende van Nijvel.

Volens het Belgische Openbaar Ministerie gaat het om een voormalige rijkswacht uit Aalst. De man heeft  kort voor zijn dood aan een familielid hebben opgebiecht dat hij  'De Reus' was. Dit meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws zaterdag.  Famielid in de krant: Vlak voor hij in mei 2015 stierf op zijn 61ste, heeft hij zijn geheim verteld. Hij was ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel.' Het zou gaan om een man die indertijd lid was van de elite-eenheid Groep Diane. Zeer waarschijnlijk heeft hij deelgenomen aan een roofovervallen op winkels en warenhuizen in België waarbij willekeurige mensen werden doodgeschoten. C.B. was lid van de elite-eenheid Groep Diane.

Niet alleen lichaamsbouw en de lengte van C.B. kwamen overeen met 'De Reus', ook de levensloop van C.B. paste goed in het geheel.  Uit onderzoek blijkt dat C.B. op de dagen  van de bloedigste overvallen in 1985 steeds verlof had. Ook kampte hij met een voetblessure op de dag waarop 'De Reus' volgens getuigen mank liep tijdens een overval. De recherche hoopt dat door nader onderzoek te doen naar C.B. meer bendeleden kunnen worden geïdentificeerd.

De Bende van Nijvel pleegde begin jaren tachtig uiterst gewelddadige overvallen, waarbij 28 mensen om het leven kwamen.