donderdag, 4. januari 2018 - 16:13

Kopstukken Satudarah blijven vastzitten

Kopstukken Satudarah blijven vastzitten
Foto: Archief EHF
Zwolle

Drie kopstukken van de motorclub Satudarah, die verdacht worden deel uit te maken van een criminele organisatie, blijven voorlopig vastzitten. Dat oordeelde de meervoudige kamer van de rechtbank Overijssel vandaag in een pro-formazitting.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, kon de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld.

Verzoek om schorsing

De advocaten van de drie verdachten, een 40-jarige man uit Tilburg, een 43-jarige man eveneens uit Tilburg en een 48-jarige verdachte uit Maastricht, vroegen tijdens de zitting om schorsing dan wel opheffing van de voorlopigehechtenis.

Oordeel rechtbank

De rechtbank oordeelde dat er voldoende ernstige bezwaren zijn om de drie mannen gedurende het onderzoek langer vast te houden. Zo is er volgens de rechtbank gevaar dat de mannen zich opnieuw schuldig zullen maken aan strafbare feiten (recidivegevaar) en het gevaar dat verdachten het onderzoek beïnvloeden op het moment dat ze vrij komen door bijvoorbeeld getuigen te beïnvloeden (collusiegevaar).

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie: