dinsdag, 3. april 2018 - 23:01 Update: 04-04-2018 9:07

Schietpartij bij hoofdkantoor YouTube bij San Francisco: 1 dode en drie gewonden

Schoten gehoord bij hoofdkantoor YouTube bij San Francisco
Foto: Screenshot CBSN
San Bruno/San Francisco/California

Bij het hoofdkwartier van YouTube in San Bruno (Californië) heeft een vrouw op drie personen geschoten en vervolgens een einde aan haar leven gemaakt. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Amerikaanse media melden dat het gaat om Nasim Aghdam uit San DIego.. De 39-jarige vrouw is een vegan bodybuildster die opkwam voor dierenrechten. In een video uit zij kritiek op YouTube, omdat die haar kanaal zou 'filteren' om te voorkomen dat ze meer kijkers zou krijgen. De vrouw zou tot haar daad zijn gekomen uit wrok jegens het videoplatform. Dat heeft haar vader tegen The Mercury News gezegd. Hij zegt dat hij de politie voor de schietpartij had gewaarschuwd dat ze iets van plan was. De vrouw beheerde een kanaal met zo'n vijfduizend volgers.

Gewonden

Een 36-jarige man verkeert in kritieke toestand in het ziekenhuis. In eerdere berichten werd geschreven dat dit haar vriend zou zijn, maar dit klopt volgens de politie niet. Twee vrouwen raakten ook gewond bij de schietpartij. De dader pleegde ter plekke met haar pistool zelfmoord. Een vierde persoon raakte gewond in het gedrang van de vluchtende mensen net buiten het café op de campus. 

Dinsdagavond Nederlandse tijd werd er bij het hoofdkantoor van YouTube in San Bruno geschoten en vielen er gewonden  De schietpartij deed zich rond 14.00 uur lokale tijd voor. Het gebouw werd geëvacueerd en de politie waarschuwt mensen om het gebied te vermijden. Het San Mateo County Sheriff's Office vertelde CBS News dat het de situatie behandelt als een "actief shooter-incident". Een woordvoerder van het San Francisco General Hospital liet weten dat het ziekenhuis gewonden heeft binnengekregen.

'Actieve schutter'

De politie van San Bruno bevestigde ook dat ze reageerden op een actieve schutter. Ze vroegen mensen in de omgeving om weg te blijven van Cherry Ave en Bay Hill Drive. 

SWAT-team

Zwaar bewapende politie heeft het gebouw omsingeld met bewapende SWAT-voertuigen. Politiemensen hebben de medewerkers die geëvacueerd zijn uit het gebouw opgevangen op een nabijgelegen parkeerterrein, waar ze omringd zijn door politieauto's.