vrijdag, 4. mei 2018 - 17:25 Update: 04-05-2018 21:50

Zakjes cannabis tegen 'Lidl-typische' lage prijzen te koop in Zwitserland

Zwitserse Lidl gaat zakjes cannabis verkopen
Foto: Archief EHF/ foto bewerkt ter illustratie
Zwitserland

Supermarktketen Lidl verkoopt sinds kort in haar Zwitserse filialen twee soorten zakjes cannabis. 'Het gaat om een zogenaamde 'light-versie' van de softdrug', zo laat Lidl weten.

Lage prijzen

De cannabis, met een lager THC-gehalte dan de normale cannabis, worden beschouwd als een vervanging voor traditionele tabaksproducten en zijn inmiddels sinds 19 april 2018 tegen 'Lidl-typische' lage prijzen verkrijgbaar in de Zwitserse filialen.

Zwitserse leverancier

Het bedrijf "The Botanicals" levert Lidl de cannabis die uitsluitend in Zwitserland wordt geteeld. De planten worden gekweekt in semi-geautomatiseerde kassen en speciaal ontworpen binnenfaciliteiten. Daarbij vertrouwt de fabrikant op duurzame landbouw en verbiedt hij volledig chemische, synthetische of genetisch gemodificeerde stoffen toe te voegen. 

GACP-richtlijnen

Om de best mogelijke kwaliteit van de grondstoffen van de plant te waarborgen, wordt de teelt uitgevoerd volgens de GACP-richtlijnen ("Good Agricultural and Collection Practice") van het Europees Geneesmiddelenbureau.

Twee zakjes

De gedroogde cannabis, worden beschouwd als een vervanging voor traditionele tabaksproducten, kunnen door de consument worden gerookt en zijn verkrijgbaar in zakjes van 1,5 gram en 3 gram.

Categorie:
Tag(s):