vrijdag, 18. mei 2018 - 8:32

WHO: 'Ebola in Congo verspreidt zich snel'

WHO: 'Ebola verspreidt zich snel'
Foto: Artsen Zonder Grenzen
Wangata

Een nieuw geval van Ebola-virusziekte (EVD) is volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) bevestigd in Wangata, een van de drie gezondheidszones van Mbandaka, een stad met bijna 1,2 miljoen mensen in de Equateurprovincie in het noordwesten van de Democratische Republiek Congo.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Democratische Republiek Congo kondigde de bevinding aan, nadat er laboratoriumtests uitgevoerd zijn door het Institut National de Recherche Biomédicale (INRB). Hierbij was één test positief.

Tot nu toe werden alle bevestigde Ebola-gevallen gerapporteerd vanuit de Bikoro, welke ook in de Equateurprovincie ligt, maar op een afstand van bijna 150 km van Mbandaka. De gezondheidsfaciliteiten in Bikoro hebben een zeer beperkte functionaliteit en de getroffen gebieden zijn moeilijk te bereiken, vooral tijdens het huidige regenseizoen, omdat de wegen vaak onbegaanbaar zijn.

'Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, maar we hebben nu betere hulpmiddelen dan ooit tevoren om Ebola te bestrijden', zei dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO-directeur-generaal. 'De WHO en onze partners nemen beslissende maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.'

De WHO zet ongeveer 30 experts in om controles uit te voeren in de stad en werkt samen met het ministerie van Gezondheid en partners om samen te werken met gemeenschappen over preventie en behandeling en het melden van nieuwe gevallen.

Categorie: