zaterdag, 19. mei 2018 - 9:08 Update: 20-05-2018 9:36

Kijk hier de live-stream terug van Harry en Meghan

Harry en Meghan zijn getrouwd
Foto: Screenshot Youtube/ The Royal Family
Harry en Meghan zijn getrouwd
Foto: Screenshot Youtube/ The Royal Family
Windsor

Zaterdagmiddag heeft in Engeland, gevolgd door de hele wereld, 'The Royal Wedding' van prins Harry en Meghan Markle plaatsgevonden.

St. George's Chapel

De officiële huwelijksvoltrekking vond plaatsvinden om precies 12.00 uur, het was in Nederland een uur later namelijk 13.00 uur, in de St. George's Chapel dat naast Windsor Castle ligt op ongeveer 30 kilometer ten westen van Londen.

Draaiboek

De huwelijksvoltrekking en alles wat daarbij komt kijken werd volgens een strikt draaiboek gevolgd en ook na de officiële huwelijksceremonie vonden er volgens dat draaiboek een aantal bijzondere momenten plaats waar de hele wereld naar heeft meegekeken.

Gescheiden geslapen

Prins Harry (33) en Meghan Markle hadden de afgelopen nacht gescheiden van elkaar doorgebracht. Harry verbleef vergezeld door zijn broer William in het luxe hotel Coworth Park. Meghan verbleef samen met haar moeder Doria in het Cliveden House Hotel. Meghan en haar moeder reden vandaag samen per auto naar Windsor Castle.

10.30 uur - 12.00 uur

Ongeveer 600 bruiloftsgasten waren aanwezig bij de huwelijksvoltrekking in Windsor en werden tussen 10.30 en 12.00 uur verwacht. Prins Harry en zijn broer William kwamen om 12.40 uur aan. Om 12.42 uur kwamen Prins Charles en zijn echtgenoot Camilla, hertogin van Cornwall, aan. Om 12.45 uur kwam de moeder van Meghan aan. Als laatste van de Royal Familie arriveerde om precies 12.52 uur Koningin Elizabeth en vlak daarna kwam als laatste Meghan Markle aan bij de St. George's Chapel. Zij werd door prins Charles naar het altaar geleid. Meghans vader kon vanwege ziekte niet bij het huwelijk van zijn dochter aanwezig zijn.

13.00 uur

De officiële huwelijksvoltrekking in Windsor Castle was om 13.00 uur Nederlandse tijd, in Engeland is het dan dus 12.00 uur, en duurde ruim drie kwartier. 

14.00 uur

Na de huwelijksvoltrekking maakte het kersverse bruidspaar een rijtoer met een koets door het plaatsje Windsor. Langs de route hadden zich duizenden Britten en belangstellenden opgesteld in de hoop een glimp van het koninklijk paar en de koets op te kunnen vangen.

15.00 uur

Om 15.00 uur volgde er nog in St. George's Hall op Windsor Castle de receptie waar het paar de 600 bruiloftsgasten ontving en zaterdagavond vindt er dan nog een besloten huwelijksfeest plaats voor genodigden.

Live-stream Huwelijk hier terug te kijken

Via onderstaande video van de live-stream is de officiële huwelijksvoltrekking in St. George's Hall op Windsor Castle opnieuw terug te kijken.

 

Categorie:
Tag(s):