maandag, 27. mei 2019 - 10:57 Update: 27-05-2019 16:07

Franse politie pakt verdachte (24) van aanslag Lyon op, later wordt tweede verdachte aangehouden

Franse politie, oppakken, verdachte, aanslag, lyon
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Lyon

De Franse politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht achter de bomaanslag in Lyon van vorige week te zitten. Dit laat het Openbaar Ministerie in Parijs weten, zo meldt de Franse krant Le Figaro.

Het is niet duidelijk of het gaat om de man naar wie de politie de afgelopen dagen massaal op zoek was. Later werd een tweede verdachte aangehouden, zo heeft de burgemeester van Lyon bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie ziet de 24-jarige man die de politie in Lyon oppakte als de aanslagpleger. Wat de rol van de tweede arrestant is, is niet duidelijk. 

In het centrum van Lyon raakten vrijdag bij een aanslag 13 mensen gewond. De dader zette een papieren zak met explosieven bij een bakkerij en fietste daarna weg. De explosieven werden van een afstand tot ontploffing gebracht. Na de aanslag begon de politie direct met een klopjacht op de vermoedelijke dader. 

De Franse autoriteiten gaan uit van een terroristisch motief voor de aanslag.  Tot nu toe heeft niemand de verantwoordelijkheid opgeëist.