maandag, 23. september 2019 - 14:39 Update: 23-09-2019 18:09

Mogelijk Nederlander verdacht na vondst lichaam 11-jarige in Roemenië

gras-mais-zon
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Gura Șuţii/Roemenië

Een Nederlandse man wordt mogelijk verdacht van betrokkenheid bij verdwijning en de dood van een 11-jarig meisje in Roemenië dat sinds afgelopen vrijdagmiddag rond 17.15 uur werd vermist. Haar lichaam werd na een zoektocht afgelopen zondagmiddag rond 13.00 uur gevonden in een maïsveld. Ze bleek te zijn omgebracht door geweld. Dit melden Roemeense media maandag.

Gedood

Het 11-jarige meisje, Mihaela-Adriana Fieraru, woonde in het dorp Gura Șuţii in het district Dâmbovița. Volgens de politie werd het meisje, dat verdween op vrijdagmiddag op weg van school naar huis, een half uur na de ontvoering gedood. 

Zoektocht

Na de vermissing vrijdagmiddag werd er door de politie massaal ingezet om het meisje terug te vinden. Daarbij zijn tot en met zondag in totaal ongeveer 200 politieagenten ingezet. Er werd gezocht met onder andere speurhonden, helikopters en met twee drones.

Lichaam gevonden

Aan de zoektocht kam zondagmiddag een tragisch eind toen het 11-jarig meisje levenloos in een maïsveld werd gevonden. Volgens Roemeense media heeft de Nederlander die wordt verdacht al zaterdag Roemenië verlaten. De politie is een sporenonderzoek begonnen waarbij ook de huurauto van de Nederlander op sporen wordt onderzocht. De politie zou de man ook al telefonisch hebben gesproken.

Update 16.30 uur

De verdachte Nederlandse man is maandagmiddag even voor 16.00 uur in het Brabantse Escharen om het leven gekomen na een fatale aanrijding tegen een vrachtwagen. 

Categorie: