woensdag, 11. december 2019 - 20:10

Doorzoekingen in onderzoek naar criminele organisatie

Foto van zijkant politiebus
Foto: Politie
Driebergen

In een onderzoek naar een criminele organisatie heeft de Landelijke Recherche op woensdag 11 december op meerdere locaties in Nederland doorzoekingen verricht. De internationaal opererende organisatie wordt ervan verdacht zich bezig te houden met witwassen en drugshandel. Op 20 locaties verspreid door Nederland, waaronder bedrijfspanden en woningen, is gelijktijdig naar administratie en gegevensdragers gezocht. Er is onder andere beslag gelegd op administratie en twee panden. Er is een persoon aangehouden voor het bezit van XTC-pillen.

Het onderzoek naar de criminele organisatie wordt uitgevoerd door een FinEC-team van de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De leden van de criminele organisatie worden ervan verdacht drugs via Europese havens Nederland binnen te brengen.

Criminele organisatie

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van geldstromen gerelateerd aan drugshandel. Op basis van ontsleutelde data zijn leden van de criminele organisatie geĆÆdentificeerd. Inzage in deze data leerde de rechercheurs veel over de organisatie. Het valt de recherche op dat de betrokkenen met gebruik van nicknames uit een kinderserie onderling communiceren.

Doorzoekingen

Rond de 200 rechercheurs van de Landelijke Recherche hebben naar administratie en gegevensdragers gezocht. Er is beslag gelegd op administratie, sieraden, een vals ID en twee panden. Voor het bezit van meer dan 1000 XTC pillen is een persoon aangehouden.

Categorie:
Provincie: