maandag, 27. april 2020 - 10:17

Aanhouding na dodelijk ongeval in Utrecht

Foto van ambulance
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Aan de Spinozaweg in Utrecht is zondagavond 26 april iets na 20.00 uur een voetganger aangereden door een automobilist. De 30-jarige voetganger uit Utrecht, die bij een kruising de weg overstak, overleefde het ongeval niet. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. Later op de avond kon één verdachte worden aangehouden. De politie zoekt nog naar een tweede persoon en vraagt getuigen zich te melden.

Iets na 20.00 uur werd de politie gebeld over het ongeval aan de Spinozaweg. Toen agenten arriveerden was direct duidelijk dat het ernstig was. Medische hulp aan het 30-jarige slachtoffer mocht niet meer baten.

Onderzoek

Volgens getuigen was bij het ongeval een zwarte Skoda Fabia betrokken. Onmiddellijk werd een zoekactie naar deze auto ingesteld. Niet veel later werd de auto aangetroffen aan de Johan Wagenaarkade. Getuigen hadden de twee inzittenden zien wegrennen. Het ging om twee personen, beiden met een petje op, met een licht getinte huidskleur en beiden met broeken met bleekvlekken. Eén van de twee had een knotje uit zijn pet steken. Naar deze twee verdachten werd direct verder onderzoek ingesteld.

Aanhouding

Vlak voor middernacht meldde zich een man op het bureau. Hij gaf aan dat hij betrokken was geweest bij het ongeval. Daarop is de man aangehouden. Naar de tweede inzittende van de auto wordt nog gezocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: