donderdag, 11. november 2021 - 18:27 Update: 11-11-2021 18:31

Polen stuurt meer militairen naar grensgebied Wit-Rusland

Polen schaalt militairen verder op bij grensgebied Wit-Rusland
Warschau

De spanningen in het grensgebied Polen met Wit-Rusland loopt verder op. Honderden migranten zitten klem in het grensgebied en dagelijks komt er een stroom aan nieuwe migranten bij.

De Poolse bevolking is vooral bang dat de Wit-Russische dictator Loekasjenko de migranten gebruikt om de verhoudingen verder te ontwrichten. Premier Morawiecki van Polen zei eerder deze week dat het een aanval is op de EU. ''De stabiliteit en veiligheid van ons allen staat op het spel",

Polen heeft inmiddels 15.000 militairen naar het grensgebied gebracht. De oorlogstrom roffelt, aldus Poolse media. Gisteren en vandaag vlogen er twee Russische bommenwerpers over het grensgebied. Rusland is een trouwe bondgenoot van Loekasjenko's.

De angst voor een inval is niet ondenkbaar als we kijken naar de politieke verhoudingen tussen Wit-Rusland, Rusland en Polen.

Ook Oekraïne is van plan om duizenden militairen, grenswachters en politiemensen in te zetten aan zijn grens met Wit-Rusland. Aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen speelt zich momenteel een ernstige migratiecrisis af, waarbij Europa Minsk ervan beschuldigt die georkestreerd te hebben.

Categorie:
Provincie: