woensdag, 28. september 2022 - 12:11

Na '1-2 biertjes' blaast man 1225 Ugl

Foto van blaastest alcohol politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hoofddorp

Een 52-jarige man uit Hoofddorp heeft zichzelf met zijn auto dinsdagavond rond middernacht klemgereden op een bussluis. Dit gebeurde op de busbaan van het Muiderbos in Hoofddorp.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, slogan, waakzaam, dienstbaar, logo, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny
Bij aankomst van de politie was de bestuurder onvast ter been en sprak met een dubbele tong. De man gaf toe '1-2 biertjes' te hebben gedronken in een sportkantine. Op het bureau blies de man aanzienlijk meer dan twee glazen alcohol: 1225 Ugl (bijna zes keer teveel). Het rijbewijs van de Hoofddorper is direct ingevorderd. De auto die vast stond op de bussluis moest door een sleepdienst worden weggesleept.

Straffen voor alcohol in het verkeer

Lichte overschrijdingen handelt de politie zelf af. Zwaardere overtredingen (een promillage van meer dan 351 Ugl) legt de politie voor aan het Openbaar Ministerie. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot enkele jaren gevangenisstraf. Naar aanleiding van de uitslag van de blaastest kan de rechter u een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: