maandag, 21. november 2022 - 9:03 Update: 21-11-2022 10:42

Drie aanhoudingen in onderzoek naar verdovende middelen

Agent met aangehouden verdachte
Foto: Politie

De politie heeft maandag 21 november drie mannen aangehouden in een onderzoek naar de productie van en internationale handel in verdovende middelen. Er worden doorzoekingen gedaan in verschillende panden in Harlingen, Goutum, Leeuwarden en Papendrecht. Het politieonderzoek gaat door.

De aangehouden mannen worden ervan verdacht dat zij in georganiseerd verband zich bezig hebben gehouden met de internationale handel in verdovende middelen en de productie van verdovende middelen. De aangehouden verdachten zijn een 40-jarige man uit Harlingen, een 40-jarige man uit Goutum en een 41-jarige man uit Papendrecht. De drie verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Drugsindustrie oorzaak van zware criminaliteit

Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. De illegale inkomsten uit drugsactiviteiten worden in de legale economie witgewassen. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland. Deze ondermijning heeft allerlei zware criminaliteit tot gevolg. Denk aan witwassen, corruptie, bedreiging en geweld. Daarom pakken we de betrokken criminele netwerken hard aan.

Meerdere zoekingen

Direct na de aanhoudingen zijn de woningen van de verdachten en drie andere panden doorzocht. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van speurhonden die specifiek zijn opgeleid om te zoeken naar verdovende middelen en contant geld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):