maandag, 11. april 2016 - 13:30 Update: 11-04-2016 18:08

Miljoen huishoudens al over op 'glas'

Aantal glasvezelabonnementen passeert de miljoenn
Foto: Archief EHF
Houten

Het aantal huishoudens met een glasvezelabonnement in Nederland is in maart de grens van 1 miljoen gepasseerd. Dat blijkt maandagmiddag uit gegevens van de Dutch FTTH Database van Telecompaper.

Hoewel de uitrol van FTTH-netwerken de afgelopen jaren minder hard gaat, neemt de groei van het aantal gebruikers onverminderd toe. In de voorgaande twaalf maanden kwamen er zo’n 200.000 abonnees bij.

Via de netwerken van Reggefiber hebben ruim 900.000 huishoudens een abonnement met één van de providers afgesloten. Reggefiber meldde vorige maand dat de penetratie, dus het aantal homes activated ten opzichte van het aantal homes passed, in het vierde kwartaal groeide naar ruim 40 procent. Moederbedrijf KPN geeft echter aan niet langer de aantallen bekend te zullen maken.

De overige 100.000 abonnees nemen diensten af via de glasvezelnetwerken van CIF en kleinere lokale netwerken. Het is voor consumenten op dit moment mogelijk om diensten via glasvezel af te nemen in 229 gemeenten. 

Op de totale Nederlandse breedbandmarkt had glasvezel aan het eind van vorig jaar een aandeel van ruim 13 procent, zo bleek uit de cijfers van het rapport Dutch Broadband 2015 Q4.

Categorie:
Provincie: