dinsdag, 12. april 2016 - 16:51 Update: 12-04-2016 16:57

Digitaal platform StartupUtrecht door Neelie Kroes geopend

Digitaal platform StartupUtrecht door Neelie Kroes geopend
Foto: Screenshot StartupUtrecht.nl
Utrecht

Neelie Kroes heeft maandag de officiële handeling verricht om de nieuwe portal StartupUtrecht.nl in de regio Utrecht te openen. Daarmee is Utrecht nog aantrekkelijker voor startups geworden.

Het platform moet founders, investeerders, universiteiten, creatieven, corporates en banken bij elkaar brengen en een boost geven aan het Utrechtse startupklimaat. Neelie Kroes, speciaal gezant voor startups in Nederland, lanceerde de portal  officieel tijdens haar bezoek aan het Utrechtse Appril-festival.

“We merkten een groeiende vraag van lokale startups naar een collectief platform voor het genereren van nieuwe ideeën en het bouwen en verbinden van netwerken”, zegt Maurice Bakker, oprichter van Holland Startup en een van de drijvende krachten achter Startup Utrecht. 

“En in gesprekken met speciale gezant StartupDelta en voormalig EU-commissaris Neelie Kroes, werd de noodzaak van een dergelijk platform nog eens extra bevestigd.”

Neelie Kroes

Neelie Kroes moedigt de ontwikkelingen in het Utrechtse startup ecosysteem aan. “StartupDelta is in anderhalf jaar vanuit het niets het beste Europese startup-ecosysteem geworden. Daarin hebben hubs als Utrecht de hoofdrol. De nieuwe website van Startup Utrecht versterkt de samenwerking in het Utrechtse ecosysteem en de zichtbaarheid van startups en initiatieven. Dit zorgt zo voor extra groei.”

Startup Utrecht

Het in juli 2015 onder de paraplu van StartupDelta opgerichte Startup Utrecht brengt founders, investeerders, universiteiten, creatieven, corporates en banken bij elkaar om zo een boost te geven aan het Utrechtse startupklimaat. 

Daarvoor tekenden elf Utrechtse bedrijven en instellingen een convenant met als doel het versterken van het Utrechtse startup-ecosysteem. Utrecht telt momenteel zo’n 400 startups in life sciences, gezondheid- en medische technologie, cleantech en IT.

Door zich te presenteren op één platform kunnen deze startups nu nog eenvoudiger verbinding met elkaar en met potentiële investeerders, kennisinstituten en mentoren zoeken. Ook kunnen startups en partners hun eigen events delen en wordt een database aangelegd van alle Utrechtse startups.

Partners

StartupUtrecht.nl is gemaakt in samenwerking met de partners van Startup Utrecht: Economic Board Utrecht, Nyenrode Business University, Utrecht Science Park, VechtclubXL, HollandStartup, UtrechtInc, Dutch Game Garden, Immovator, Jaarbeurs, Gemeente Utrecht en Hooghiemstra.

Categorie:
Provincie: