dinsdag, 12. juli 2016 - 9:09 Update: 12-07-2016 11:05

Politie heeft het drukker door Pokémon Go-spelers

Politie heeft het drukker door Pokémon Go monsters
Foto: fbf
Amsterdam

Pokémon Go groeit in Nederland in rap tempo uit tot een ware hype met de nodige 'problemen'. Ging men in de jaren 80 en 90 nog op pad met een 27mc-bakkie om elkaar op te sporen in de zogenaamde vossenjacht, anno 2016 doen we dat met onze telefoon om virtueel beestjes en monstertjes op straat te vangen.

Sinds de app te downloaden is, zorgt het bij de politie voor extra drukte. Zo had de politie vorige week al een politiebureau vol met virtuele monstertjes die volgens Pokémon Go gebruikers moesten worden gevangen.

Maar de hype zorgt inmiddels voor meer overlast. Zo krijgt de politie verontrustende telefoontjes te verwerken over groepen die, ook in de nachtelijke uren, de straten afstruinen naar de beestjes. Voor niet spelers is het nogal een bizar gezicht als je spelers ziet ronddwalen in de jacht naar de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon. De politie maakt zich dan ook vooral zorgen omdat gebruikers alleen nog maar oog hebben voor hun smartphoneschermpje en geen oog meer hebben voor de verkeersveiligheid.

'Zieke Pokémon in het AMC' 

Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) kreeg ook te maken met Pokémon Go. Het ziekenhuis kreeg namelijk te maken met mensen die op zoek waren naar monstertjes in verboden ruimtes van het ziekenhuis. In een tweet meldde het ziekenhuis: ,,Er is een zieke Pokémon in het AMC - wij zullen goed voor ‘m zorgen. We stellen het op prijs als je ‘m niet bezoekt”

De app, gemaakt door Nintendo, is waarschijnlijk eind deze week officieel te downloaden in Nederland. Maar de app is via omwegen al te verkrijgen.

Maar laten we eerlijk zijn, u en uw kinderen komen zo wel weer in beweging.

Categorie:
Provincie: