vrijdag, 11. maart 2016 - 8:15 Update: 11-03-2016 9:20

ABN AMRO verlaagt kosten betaalpakket

ABN AMRO verlaagt betaalkosten
Foto: Archief EHF
Amsterdam

ABN AMRO introduceert drie nieuwe betaalpakketten die in de plaats komen van het oude Privé Pakket. Ruim 2,2 miljoen bestaande klanten profiteren hierdoor automatisch van lagere betaalkosten.

Particuliere klanten van ABN AMRO krijgen vanaf april 2016 de keuze uit drie betaalpakketten die scherper zijn toegesneden op hun specifieke wensen en behoeften. Het huidige uitgebreide Privé Pakket wordt daartoe vervangen door de pakketten BetaalGemak Standaard, BetaalGemak Extra en BetaalGemak Max. 


Frans Woelders, Algemeen Directeur Retail ABN AMRO: ,,Met de introductie van de drie betaalpakketten gaan we als het ware van een ‘one size fits all’-pakket naar meer keuze voor onze klanten. Hierdoor is het voor de klant veel duidelijker voor welk product hij precies kiest en waarvoor hij betaalt. En het mooie is dat we hierdoor de kosten voor 2,2 miljoen particuliere klanten met een betaalpakket verlagen.” 

Uit klantonderzoek van ABN AMRO blijkt dat veel mensen behoefte hebben aan een eenvoudig betaalpakket, bijvoorbeeld zonder creditcard. Zo krijgen 900 duizend klanten automatisch het goedkopere BetaalGemak Standaard pakket, dat scherper aansluit op hun wensen. Dat scheelt hen EUR 22 per jaar. Ook andere klanten kunnen kiezen voor dit scherp geprijsde pakket. 

Het BetaalGemak Extra pakket is geschikt voor de klanten die wel een creditcard willen en een en/of rekening gebruiken. Klanten die juist het uitgebreide BetaalGemak Max pakket kiezen gaan iets meer betalen, maar krijgen daarvoor diverse extra’s zoals rente over een positief saldo op hun betaalrekening.

Categorie:
Provincie: