donderdag, 17. maart 2016 - 18:50 Update: 17-03-2016 23:04

Perry Sport en Aktiesport mogelijk overgenomen door Brits bedrijf

Brits bedrijf wil Perry Sport en Aktie Sport overnemen
Foto: Perry Sport / Aktie Sport
Den Haag

Het Britse beursgenoteerde kledingbedrijf JD Sports Fashion wil de winkels van Perry Sport en Aktiesport overnemen. De onderneming heeft daarvoor donderdag toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Er is nog geen deal, daarover worden nog gesprekken gevoerd. De ACM moet nu gaan beoordelen of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft. Dit melden verschillende media donderdag. JD Sport Fashion wil de 181 filialen van Aktiesport en 58 vestigingen van Perry Sport overnemen. Ook zou het de twee webwinkels willen voortzetten. Bij de twee winkelketens werken in totaal zo'n 2500 mensen. Hoeveel van hen hun baan kunnen behouden is nog onduidelijk.

JD Sports Fashion is een beursgenoteerd bedrijf met 800 winkels. Het assortiment bestaat uit sport- en outdoorkleding, schoenen, sportartikelen en accessoires. Naast filialen in Groot-Brittannië heeft het bedrijf ook vestigingen in Ierland, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland.

In de afgelopen weken heeft de curator met negen serieuze partijen gesprekken gevoerd over de overname van de verschillende ketens en merken die onder moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) vielen. De curator bevestigt wel dat de partij die beide ketens wil kopen (waarvan de naam morgen in de Staatscourant wordt gepubliceerd) als enige is overgebleven van de shortlist van 9.

In februari ging USG failliet. Het is voor veel detailhandelbedrijven een moeilijke tijd en bovendien werden Perry Sport en Aktie Sport ook getroffen door de faillissementen van V&D en Scapino.