dinsdag, 24. mei 2016 - 14:49 Update: 24-05-2016 14:52

Prins Constantijn volgt Neelie Kroes op als startupambassadeur

Prins Constantijn volgt Neelie Kroes op als startupambassadeur
Foto: Archief bon
Den Haag

Het Nederlandse programma voor startups - StartupDelta - krijgt een vervolg. Onder de noemer StartupDelta2020 zal het succesvolle programma de komende 4,5 jaar worden voortgezet. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden zal per 1 juli 2016 Neelie Kroes opvolgen als special envoy en de komende anderhalf jaar aan het roer van StartupDelta2020 staan. Minister Kamp van Economische Zaken maakt dit vanmiddag bekend tijdens Startup Fest Europe in Amsterdam.

Mooie resultaten; ambitieuze toekomst

Minister Henk Kamp van Economische Zaken: “Zowel in binnen- als buitenland heeft  Neelie Kroes, met het team van StartupDelta, ons land in korte tijd als toonaangevend centrum voor startups op de kaart gezet. Met haar ervaring, enthousiasme en uitstraling heeft zij in het afgelopen anderhalf jaar veel voor startende ondernemers betekend. Ik heb grote waardering voor de resultaten die zij in korte tijd heeft geboekt.” Nederland is de afgelopen tijd opgeklommen tot derde snelst groeiende startup ecosysteem van Europa, zo blijkt uit de The Global Startup Ecosystem Ranking 2015. Mede dankzij inspanningen van StartupDelta staat Nederland op een vierde plaats in de ranking voor beste startup ecosysteem in Europa, na Londen, Berlijn en Parijs. Bovendien staat Nederland  bovenaan het Startup Nation Scoreboard waarin 25 Europese landen worden vergeleken op maatregelen om het ecosysteem voor startups te verbeteren.

Minister Kamp vervolgt: “Ik kijk uit naar de samenwerking met Prins Constantijn. Met zijn brede ervaring, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven, halen we opnieuw een special envoy van internationale allure in huis. Hij is nauw verbonden met startups en het regionale- en Europese startup ecosysteem. Prins Constantijn is daarmee de aangewezen persoon om samen met de overheid, bedrijven en kennisinstellingen verder te werken aan de juiste randvoorwaarden voor startende ondernemers. Daarvan profiteren startups, ze kunnen zo doorgroeien tot bedrijven van formaat. Dat is goed voor de Nederlandse werkgelegenheid, productiviteit en onze concurrentiepositie.”