woensdag, 13. juli 2016 - 17:43 Update: 13-07-2016 18:20

FNV vreest voor verlies duizenden banen bij Tata Steel

FNV vreest voor verlies duizenden banen bij Tata Steel
Foto: fbf
IJmuiden

Tata Steel in IJmuiden, het voormalige Hoogovens, heeft plannen om te fuseren met het Duitse staalconcern ThyssenKrupp. Vakbond FNV reest dat er van de 9000 banen 4000 banen naar Duitsland verdwijnen.

Volgens FNV-bestuurder Aad in 't Veld is dat getal niet uit de lucht gegrepen, zo laat hij aan RTV Noord-Holland weten. Bij een fusie worden afdelingen van inkoop en verkoop samengevoegd. Dus onder de kantoormedewerkers zullen de hardste klappen vallen. In 't Veld tegen de omroep: 'We hebben 5.000 productiemensen en 4.000 mensen die op kantoren werken. Dus het zal maximaal 4.000 arbeidsplaatsen kosten.'

Afgezien van de mogelijke ontslagronde zitten de medewerkers ook niet te wachten op een fusie. In 't Veld tegen de omroep: 'We verwachten opgeslokt en uitgezogen te worden door de grotere partner. En hier onze zelfstandigheid verliezen en wellicht zelfs geen integraal staalbedrijf meer zijn.' Tata Steel is in gesprek met diverse branchegenoten in Europa, waaronder ThyssenKrupp, over een mogelijk samenwerken.

Categorie:
Provincie: