donderdag, 11. augustus 2016 - 22:10 Update: 11-08-2016 22:41

Winkelketen MS Mode officieel failliet, alle winkels dicht

Winkelketen MS Mode officieel failliet, alle winkels dicht
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De rechtbank heeft de Nederlandse tak van de winkelketen MS Mode donderdag officieel failliet verklaard. Alle 130 winkels gaan voorlopig niet meer open.

Curator Frits Kemp tegen BNR: 'Dit is echt het einde van MS Mode'. Omdat de onderhandelingen met de Rabobank op niets uitliepen, hebben de curatoren het faillissement aangevraagd. De salarissen moeten nog wel betaald worden, maar dar is geen geld meer voor. Uitkeringsinstantie UWV zal de salarissen nu uitkeren aan de 660 medewerkers van MS Mode.

In de afgelopen dagen hebben de curatoren met de Rabobank onderhandeld om het bedrijf voorlopig nog door te laten draaien, maar de partijen werden het niet eens over de verdeling van de kosten die daarbij komen kijken. Eerder was er nog sprake van dat de winkel nog minstens een maand open zou blijven. In totaal werken er circa 2.300 mensen bij het bedrijf, waarvan 660 FTE in Nederland.

MS Mode is van zakenman Roland Kahn die ook eigenaar is van van CoolCat, America Today en Sapph. De rest van Kahn's imperium staat ook onder verscherpt toezicht bij de ING, zo weet RTL Nieuws.