donderdag, 17. november 2016 - 8:08

Werkloosheid blijft dalen

Werkloosheid gedaald naar 6,0 procent
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De werkloosheid nam in de afgelopen drie maanden met 13 duizend per maand af en kwam in oktober uit op 502 duizend, oftewel 5,6 procent van de beroepsbevolking. Het dalingstempo uit de (na)zomer van 2016 zet zich ook door in het najaar. Dat meldt CBS. UWV telde eind oktober 420 duizend WW-uitkeringen.

Het totaal aantal mensen op de arbeidsmarkt nam net als in de zomer verder toe. Dat betekent dat het aantal werkenden harder toeneemt dan de werkloosheid daalt. Vooral 45-plussers zijn weer vaker aan het werk.

UWV: gestage daling WW-uitkeringen

Het aantal lopende WW-uitkeringen laat vanaf april dit jaar een daling zien. UWV telde eind oktober 420 duizend lopende WW-uitkeringen, 5 duizend (-1,1 procent) minder dan in september. 
Vanuit de bouwnijverheid (-5,5 procent) en het onderwijs (-4,0 procent) daalde het aantal WW-uitkeringen het sterkst in oktober. In de zorg- en welzijnssector is er sinds begin dit jaar sprake van een positieve trend. Deze sector telde eind oktober 72 duizend lopende WW-uitkeringen, 1,8 procent minder dan in september en 4 procent minder dan een jaar geleden. Alleen vanuit seizoengevoelige sectoren als horeca (+4,1 procent) en landbouw (+3,8 procent) nam het aantal uitkeringen toe in oktober.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):