donderdag, 15. december 2016 - 21:45 Update: 15-12-2016 21:55

FNV: Reorganisatie slag in gezicht medewerkers Achmea

FNV: Reorganisatie slag in gezicht medewerkers Achmea
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De FNV gaat zich hard maken voor een kwalitatief goed sociaal plan met goede afspraken voor de medewerkers van Achmea, die slachtoffer worden van de vandaag aangekondigde reorganisatie.

2000 medewerkers dreigen hun baan te verliezen. Annelies Bontjer, bestuurder FNV Finance, zegt over het banenverlies: ‘Wij maken ons ernstige zorgen over de werkgelegenheid bij Achmea. Dit wordt namelijk niet de eerste reorganisatie. Er zijn de afgelopen jaren al vele banen verloren gegaan. Het mag duidelijk zijn dat Achmea haar zaakjes nog steeds niet op orde heeft! Dit is zo vlak voor de feestdagen een slag in het gezicht van alle Achmea-medewerkers die zich elke dag volop inzetten voor een goede dienstverlening.’

De FNV onderhandelt toevallig al met Achmea over een sociaal plan voor de medewerkers van de vestiging in de Meern (Utrecht). Zij hadden al eerder gehoord dat hun banen verdwijnen. Deze medewerkers hebben afgelopen dinsdag nog actie gevoerd voor een goed sociaal plan.

Vrees voor banenverlies in Friesland
Vanmiddag hebben medewerkers vanuit Friesland Zorgverzekeraar en FBTO (beide onderdeel van Achmea) te Leeuwarden hun grote zorg uitgesproken tegenover de vakbonden over behoud van hun werkgelegenheid in Leeuwarden.

Categorie:
Provincie: