donderdag, 10. augustus 2017 - 9:00 Update: 10-08-2017 9:05

Aantal faillissementen in juli weer iets gedaald

Aantal faillissementen in juli weer iets gedaald
Foto: fbf
Den Haag

In juli van dit jaar is het aantal failliet verklaarde bedrijven gedaald. 'In juli 2017 zijn er 34 bedrijven minder failliet verklaard dan in juni', zo meldt het CBS donderdag. 'Deze daling volgt op stijgingen in mei en juni. De meeste faillissementen in juli zijn uitgesproken in de handel', aldus het CBS.

Trend dalend

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend. In april 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 2007. Daarna stokte de dalende trend. In juli daalde het aantal faillissementen echter weer.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juli 251 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 50.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juli de meeste faillissementen uitgesproken in de verhuur en overige zakelijke dienstverlening.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):