dinsdag, 23. juli 2019 - 8:37

Bijna 9 procent meer geïnvesteerd in mei

nieuwbouw-woning
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

In mei was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 8,9 procent groter dan in mei 2018, meldt het CBS. De groei is groter dan in de voorgaande maand. In mei is vooral in woningen, bedrijfsgebouwen, transportmiddelen en machines meer geïnvesteerd dan een jaar eerder.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Mei heeft een werkdag meer dan mei 2018. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in juli minder gunstig dan in mei.

Omstandigheden investeringen in juli minder gunstig dan in mei

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in juli minder gunstig dan in mei volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de stijging van de beurskoersen ten opzichte van een jaar eerder omsloeg in een daling en het oordeel van producenten over hun orderportefeuille minder positief was.

Categorie:
Provincie: