donderdag, 7. mei 2020 - 12:38 Update: 07-05-2020 12:45

KLM lijdt vanwege coronacrisis 275 miljoen verlies eerste kwartaal 2020

boeing-klm-airfrance-schiphol
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol/Amstelveen

'Als gevolg van de Covid-19 uitbraak gaat KLM momenteel door een storm van ongekende omvang die duidelijk terug is te zien in de cijfers over het eerste kwartaal van 2020. De eerste twee maanden begonnen nog goed, maar vanaf maart is de terugloop enorm', zo laat KLM President & CEO Pieter Elbers donderdag weten

275 miljoen verlies

Gedurende maart is een aanzienlijk deel van de vloot aan de grond gezet en het aantal uitgevoerde vluchten afgebouwd tot minder dan 10% ten opzichte van de situatie voor Covid-19. 'KLM komt dit eerste kwartaal daarmee uit op een verlies van €275 miljoen ten opzichte van een verlies van €47 miljoen in dezelfde periode vorig jaar', aldus Elbers.

Repatriëren en hulpgoederenvluchten

'Tegelijkertijd zijn we als KLM trots dat we de afgelopen periode een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren door enerzijds honderdduizenden Nederlanders uit het buitenland te repatriëren en anderzijds door essentiële medische hulpgoederen naar Nederland te halen met (extra) vracht vluchten', stelt Elbers.

Voorzichtig wat eerste vluchten

Afgelopen weken zijn er door KLM tal van maatregelen genomen om de gevolgen van deze crisis het hoofd te bieden; op medisch-, operationeel-, personeels- en financieel gebied. Deze week zijn er ook weer voorzichtig wat eerste vluchten toegevoegd en zijn er ook aanvullende maatregelen genomen met betrekking tot gezichtsbescherming om de veiligheid van klanten en personeel extra te waarborgen.

Op 15 procent oorspronkelijke netwerk

KLM vliegt daarmee momenteel weer 15% van haar oorspronkelijke geplande netwerk. KLM neemt momenteel alle mogelijke maatregelen om later dit jaar weer een groter deel van het netwerk te kunnen opereren. Desondanks is de verwachting dat het herstel van KLM en Transavia een aanzienlijke tijd zal duren.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: