maandag, 21. december 2020 - 9:15

Koopwoningen bijna 9 procent duurder in november

Vrouw bekijkt woningen in etalage
Foto: Archief EHF
Den Haag

Bestaande koopwoningen waren in november 8,9 procent duurder dan in november 2019. De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok in 2020 weer aan. In november lag de prijsindex bestaande koopwoningen op het hoogste niveau ooit. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Stijgende trend prijzen koopwoningen

In juni 2013 bereikte de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. De index lag in november op het hoogste niveau ooit en vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen bijna 55 procent hoger.

Meer transacties bestaande koopwoningen in november

Het Kadaster maakte bekend dat het in november 18.449 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 1 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste elf maanden van dit jaar zijn 209.303 woningen gewisseld van eigenaar, bijna 7 procent meer dan in dezelfde periode van 2019.

Prijsinformatie naar regio en woningtype publiceert het CBS eenmaal per kwartaal. De eerstvolgende kwartaaluitkomsten komen op 21 januari beschikbaar.

Het CBS en het Kadaster meten de prijsontwikkeling van alle bestaande koopwoningen in Nederland en maken gebruik van de koopakten die bij het Kadaster worden geregistreerd.

 

Categorie:
Provincie: