zondag, 29. november 2015 - 20:10 Update: 30-11-2015 16:04

UMC Utrecht neemt na onderzoek verhoogde infecties OK's weer in gebruik

Utrecht

Het UMC Utrecht heeft de twee OK's die tijdelijk uit voorzorg buiten gebruik waren gesteld weer in gebruik genomen. Dit heeft het UMC Utrecht bekendgemaakt.

Onlangs startte het UMC Utrecht een onderzoek nadat een verhoogd aantal infecties was geconstateerd bij bepaalde oogoperaties. Uit voorzorg werden twee operatiekamers (OK’s) tijdelijk buiten gebruik gesteld. Het onderzoek heeft geen directe oorzaak voor de infecties aangetoond.

Aangescherpt

Desondanks zijn de processen en controles waar mogelijk nog verder aangescherpt. De OK’s zijn door de daartoe bevoegde externe partij gekeurd, goed bevonden en vrijgegeven voor gebruik. De medisch verantwoordelijke artsen hebben daarop besloten de OK’s weer in gebruik te nemen.

IGZ

UMC Utrecht onderhoudt uiteraard contact met de patiënten. 'Wij vinden het vervelend voor hen dat hun operatie moest worden uitgesteld. Er is inmiddels een nieuwe planning gemaakt', aldus het UMC Utrecht. Het UMC Utrecht heeft gedurende deze periode de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de sluiting, het onderzoek en de heropening geïnformeerd.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):