dinsdag, 8. december 2015 - 13:10 Update: 08-12-2015 15:29

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis
Foto: Alexander Monro Borstkankerziekenhuis
Bilthoven

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend 8 december een werkbezoek gebracht aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven. Het ziekenhuis, nu bijna 3 jaar open, is het eerste ziekenhuis in Nederland dat volledig gespecialiseerd is in de totale diagnostiek en behandeling van Borstkanker.

Uitgangspunt van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is dat de borstkankerzorg op maat en volledig rondom de patiënt wordt georganiseerd. Door een multidisciplinair team, waarin de medisch specialisten, verpleegkundigen en laboranten gericht zijn op borstkankerzorg, kan een patiënt bij de kliniek terecht voor diagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg. 

Tijdens haar bezoek werd Koningin Máxima rondgeleid door initiatiefnemer en directeur Jan van Bodegom. Zij sprak met artsen en verpleegkundigen over de multidisciplinaire aanpak.  Daarnaast ontmoette Koningin Máxima enkele patiënten die vertelden over hun ervaringen met het ziekenhuis.  

Mw. Jacobs-Schoone, patiënte , eerder chemo-therapie gehad en gisteren geopereerd  : “ Je bent hier geen nummer, iedereen kent je. Het team werkt echt samen en geeft je hier het gevoel dat het alleen om jou en je gezin gaat.”

“Een enorme erkenning voor ons team en onze manier van werken. Eerder dit jaar bleek dat onze medische kwaliteit in de top van Nederland zit (NBCA) en werden we op zorgkaart.nl uitgeroepen tot patiëntvriendelijkste. Dit is voor iedereen echt een heel bijzondere waardering.” aldus Jan van Bodegom.

Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. Per jaar zijn dat 14.000 vrouwen en 100 mannen.