maandag, 1. februari 2016 - 16:09 Update: 01-02-2016 18:06

Nierstichting start campagne voor draagbare kunstnier

Nierstichting:'Dialyseren is als een gevangenis'
Foto: Screenshot Youtube / Nierstichting
Bussum

Om voor 10 miljoen euro aan donaties bij elkaar te krijgen om een draagbare kunstnier mogelijk te maken, heeft De Nierstichting maandag de wereldwijde campagne ‘Help them escape’ gelanceerd.

Beperkingen

Nierpatiënten zitten door hun behandeling gevangen in een leven vol beperkingen. De draagbare kunstnier maakt het mogelijk dat nierpatiënten waar en wanneer ze willen kunnen dialyseren en hierdoor wereldwijd straks hun vrijheid terugkrijgen.

The captured prisoner

Dialyseren is als een gevangenis. Momenteel slijten 2,5 miljoen nierpatiënten wereldwijd hun dagen geketend aan een ziekenhuisbed. Hierdoor kunnen veel nierpatiënten niet werken en niet naar school. 

Op de dagen waarop ze niet dialyseren is het voor veel van hen onmogelijk om af te spreken met vrienden en familie doordat ze zich ziek en zwak voelen. De korte film ‘The captured prisoner’ visualiseert het gevoel van gevangenschap middels een waargebeurd verhaal.

'Schokkende maar realistische film'

Beroemdheden en topsporters, zoals voetballer Nigel de Jong, steunen deze campagne. "De film is schokkend, maar realistisch. Een nierziekte houd je gevangen. Ik kan het weten, want mijn moeder heeft een nierziekte. Daarom help ik nierpatiënten te ontsnappen aan hun ziekte”, aldus Nigel de Jong.

Categorie:
Provincie: