donderdag, 6. oktober 2016 - 14:27 Update: 06-10-2016 14:33

Laptop met patiëntgegevens co-assistent Isala Ziekenhuis gestolen

Laptop met patiëntgegevens co-assistent Isala Ziekenhuis gestolen
Zwolle

Bij het Isala Ziekenhuis is een laptop van een coassistent is gestolen met daarop een spreadsheet met gegevens van 504 patiënten die onder behandeling zijn van de afdeling Plastische chirurgie. Dit heeft het Isala Ziekenhuis donderdag bekendgemaakt.

Aangifte bij politie

'Het Isala Ziekenhuis heeft melding gedaan van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)', aldus het ziekenhuis. De gegevens betreffen patiëntnamen, patiëntnummers, geboortedata en enkele relevante medische gegevens over het carpaal tunnel syndroom. De laptop is nog niet teruggevonden. De coassistent heeft aangifte gedaan bij de politie, omdat het om een privélaptop gaat.

Privéapparatuur 

'Isala betreurt dit incident ten zeerste, omdat het volgens het privacy- en informatiebeleid van Isala niet is toegestaan deze informatie op een privéapparaat te plaatsen', stelt het Isala. 

Brief aan patiënten 

'De patiënten die het betreft zijn door Isala ingelicht met een brief waarin excuses zijn aangeboden en zij kunnen contact opnemen via een speciaal informatienummer. Isala doet nader onderzoek om te leren van dit incident en te voorkomen dat dit weer gebeurt. Dit past bij onze cultuur om incidenten veilig te kunnen melden en verbetermaatregelen te treffen', aldus het Isala. 

Privacygevoelige informatie

Afhankelijk van de bevindingen worden aanvullende maatregelen getroffen door Isala. Daarnaast is nogmaals het privacy- en informatiebeleid van Isala onder de aandacht gebracht van de medewerkers en er met klem op gewezen dat privacygevoelige informatie nooit gedeeld mag worden via privéapparatuur.