maandag, 16. januari 2017 - 15:55 Update: 16-01-2017 16:30

Zwembad de IJsselslag in Zutphen na gezondheidsklachten gesloten

Zwembad de IJsselslag in Zutphen na gezondheidsklachten gesloten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zutphen

De gemeente Zutphen heeft, in overleg met de GGD, besloten tot het voorlopig sluiten van zwembad de IJsselslag na gezondheidsklachten van zwemmers. dit heeft de gemeente Zutphen bekendgemaakt.

Gezondheidsklachten na intensieve inspanning

De reden voor de sluiting zijn verschillende gezondheidsklachten bij gebruikers van het wedstrijdbad die intensieve inspanning hebben geleverd. De zwemmers hadden last van hun luchtwegen en waren misselijk. De klachten zijn gemeld bij het zwembadbestuur.

Onderzoek

Er zijn naar aanleiding van de gezondheidsklachten enkele technische aanpassingen gedaan in het zwembad. Deze hebben niet geleid tot het uitblijven van nieuwe klachten. De klachten zijn voorgelegd aan de GGD. Op basis van de huidige beschikbare gegevens is niet te bepalen wat de oorzaak is van deze gezondheidsklachten.

Onderzoek door TNO

Om de oorzaak te achterhalen en noodzakelijke maatregelen te kunnen nemen hebben wij TNO opdracht gegeven onderzoek te doen naar het gebouw, technische installaties en water- en luchtkwaliteit. Alle inspanningen zijn erop gericht om het zwembad zo snel mogelijk weer te openen.

Gevolgen

Direct gevolg van de sluiting is dat geplande zwemwedstrijden, -lessen en overige activiteiten niet door kunnen gaan op deze locatie. Het zwembadbestuur en gebruikers van het zwembad (zoals zwem- en waterpolovereniging, duikvereniging) zijn geïnformeerd over de sluiting. 

Zij betreuren het besluit om het zwembad preventief te sluiten maar hebben er begrip voor. Met de betrokken partijen is afgesproken is om samen hard te werken aan de toekomst van het zwembad en oplossingen te vinden voor de gebruikers van het zwembad voor de korte en lange termijn.