donderdag, 26. januari 2017 - 15:40 Update: 27-01-2017 14:16

'Te weinig openbare toiletten'

Conferentie over tekort aan openbare toiletten
Foto: waarkaniknaardewc.nl
Amersfoort

In Amersfoort werd donderdag een conferentie gehouden over het aantal openbare en semiopenbare sanitaire voorzieningen in Nederland. De Maag Lever Darm Stichting organiseerde die samen met de CCUVN, de Stomavereniging en de PDSB. Deze conferentie is een activiteit die voortvloeit uit het actieplatform waarkaniknaardewc.nl.

Openbare toiletten

Tijdens de rondetafel-conferentie willen de partijen de problemen rondom het tekort aan openbare toiletten in Nederland verder inventariseren. Verder bespreken ze hoe andere landen deze kwestie aanpakken en verzamelen ze ideeën om het wc-tekort in ons land te lijf te gaan. 

'Te weinig openbare toiletten'

Volgens de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB) is het in Nederland slecht gesteld met het aantal openbare toiletten. Iedere Nederlander moet een publiek toegankelijk toilet met ruim 2560 anderen delen. Buikpatiënten ondervinden hier dagelijks hinder van.

Intussen zijn al meer dan 15.000 steunbetuigingen binnengekomen via www.waarkaniknaardewc.nl. De Maag Lever Darm Stichting en patiëntenverenigingen roepen gemeenten en winkeleigenaren op om meer toiletten beschikbaar te stellen. 

Over waarkaniknaardewc.nl

Eerder dit jaar lanceerde de Maag Lever Darm Stichting het platform www.waarkaniknaardewc.nl samen met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB), de Stoma Vereniging en de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS). Op dit platform kunnen mensen een steunbetuiging tekenen. Met de steunbetuiging in de hand vragen de patiëntenorganisaties nu de aandacht van retailers en gemeenten.