maandag, 9. maart 2020 - 20:47 Update: 10-03-2020 9:28

Positief op coronavirus geteste inwoner Goirle overleden

arts-jas-stethoscoop
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Goirle

Vandaag is een man, die zondag positief werd getest op het coronavirus, overleden. ' Het slachtoffer was op leeftijd en had een kwetsbare gezondheid. Dit alles maakt het natuurlijk niet minder verdrietig voor de nabestaanden. Ik wens hen dan ook alle sterkte toe in deze moeilijke tijd', zo meldt burgemeester Mark van Stappershoef maandagavond.

Condoleance

'Gisteren meldde ik u dat een inwoner van onze gemeente positief getest is op het coronavirus. Vandaag bereikte mij het bericht dat deze persoon overleden is. Eerder vandaag sprak ik met een familielid en heb ik mijn condoleance overgebracht. Ik vraag u om hun privacy te respecteren', aldus de burgemeester. 

Zorginstelling

De man, inwoner van de gemeente Goirle, werd zondag positief getest op het coronavirus. Het gaat hierbij om een bewoner van een zorginstelling. De man werd opgenomen in het ziekenhuis waar hij maandag is overleden. 

Contacten

De GGD brengt de contacten van de patiënt in kaart. Burgemeester Mark van Stappershoef: 'Ondanks dat ik zie dat in onze gemeente de richtlijnen van het RIVM goed opgevolgd worden, werd het met de toename van het aantal besmettingen niet meer een kwestie van of er een besmetting zou komen, maar eerder wanneer. Ik wil er bij inwoners op aandringen om de instructies en adviezen van het RIVM op te volgen. Alleen zo kunnen we verdere verspreiding voorkomen.'

Maatregelen coronavirus

De gemeente staat in nauw contact met alle betrokken partijen, zoals de GGD, het RIVM en de veiligheidsregio. Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: