donderdag, 26. maart 2020 - 14:13 Update: 26-03-2020 16:37

Coronavirus treft 7431 patiënten, waarvan er 434 zijn overleden

temperatuur-corona-handschoenen
Foto: Pixabay/leo2014
Utrecht

Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er op dit moment 7431 patiënten positief getest op het coronavirus. Dit zijn er 1019 meer dan woensdag. Het aantal mensen dat aan het virus is overleden is met 78 personen gestegen naar 434. Als gevolg van het coronavirus zijn tot nu tot 2151 personen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Een stijging van 315 patiënten.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

Uitbreiding gegevens over de uitbraak van het nieuwe coronavirus

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zo zijn nu ook de actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie)  opgenomen in de rapportages. Een overzicht van grafieken en tabellen geven we dagelijks weer in een pdf Portable Document Format .

De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD’en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal gemelde sterfgevallen per dag  betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: