maandag, 29. juni 2020 - 20:55 Update: 29-06-2020 21:06

RIVM gaat van dagelijkse naar wekelijkse corona-update

overledenen-coronavirus
Foto: RIVM
Bilthoven

Het RIVM gaat vanaf woensdag niet meer dagelijks de toename van het aantal positief geteste COVID-19 patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen en aantal overleden COVID-19 patiënten. 'We stappen over op een wekelijkse update. Deze wekelijkse update plaatsen we elke dinsdag om 14.00 uur. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update', zo laat het RIVM maandag weten.

Update maandag 29 juni

Op 29 juni 2020 zijn er 78 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 2 personen als overleden gemeld. 

Aangevuld

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Werkelijke aantallen hoger

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: