donderdag, 10. december 2015 - 14:34 Update: 11-12-2015 11:59

'Uitgelekte contract Evert Santegoeds zorgt voor onrust op redactie Telegraaf'

'Onrust op de reactie Telegraaf na uitlekker contract Evert Santegoeds'
Foto: fbf
Amsterdam

Evert Santegoeds is na het vertrek van hoofdredacteur Sjuul Paradijs, ‘baas’ geworden van één van de merken van de Telegraaf Media Groep (TMG) te weten Privé. Hiervoor heeft Santegoeds op 11 november een aanpassing in zijn arbeidscontract gehad die in handen is gekomen van het blad Quote.

Loonsverhoging

Ondanks dat het slecht gaat met de TMG, waar 36 man van de redactie van de Telegraaf het veld moeten ruimen, heeft Santegoeds een aardige loonsverhoging eruit weten te slepen. Zo is zijn maandsalaris van 11.500 euro gestegen naar 13.500 euro. Dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015.

Shownieuws

Omdat Santegoeds regelmatig te zien is in het SBS-programma Shownieuws, krijgt hij een maandelijkse bijdrage van 2000 euro van de TMG omdat het naamsbekendheid geeft aan het blad Privé. De vergoeding die hij krijgt van SBS mag Santegoeds rechtstreeks in zijn eigen zak stoppen. Al met al komt Santegoeds dit jaar inclusief andere bonussen op een bedrag van 266.000 euro.

Wanneer Santegoeds met een nieuw exploitabel idee komt, mag hij meegenieten van 10 procent van de opbrengst daarvan. Mocht de TMG besluiten het weekblad Privé te verkopen, heeft Santegoeds weten te bedingen dat hij een nader te bepalen bonus op zijn bankrekening krijgt bijgeschreven.  

Aan Quote meldt Santegoeds over het uitlekken van zijn contract: 'Och jee, nou die mensen die dat doorsturen zullen vast geen maten van mij zijn'. Op de redactie van de Telegraaf is minder koel gereageerd dan dat Santegoeds dat doet. Volgens de verstrekker van het contract is er behoorlijke onrust uitgebroken. 

Categorie:
Provincie: