vrijdag, 1. januari 2016 - 18:53 Update: 01-01-2016 20:11

Jazzzangeres Natalie Cole, dochter van beroemde Nat 'King' Cole, overleden

Zangeres Natalie Cole (65) overleden
Foto: Printscreen Youtube
Los Angeles

In een ziekenhuis in Los Angeles in de VS is op oudejaarsavond de zangeres en actrice Natalie Cole op 65-jarige leeftijd overleden. Zij was de de dochter van de beroemde jazzsinger Nat 'King' Cole. Dit meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ vrijdag.

Vanwege gezondheidsredenen cancelde Natalie Cole in oktober al een aantal concerten. Als officiële doodsoorzaak wordt hartfalen genoemd, maar dit zou een gevolg zijn van hepatitis C en een niertransplantatie, zo meldt TMZ. De artieste kreeg in 2009 een nieuwe nier.

Natalie Cole zong op haar zesde al mee op het kerstalbum van haar vader. Deze stierf aan longkanker toen ze vijftien was. Naast een studie op de universiteit, Natalie wilde psychologe worden, bleef Natalie zingen en maakte ze deel uit van een band die jazz en rock-'n-roll nummers bracht. Nadat ze haar diploma had behaald, ging ze verder met optreden. natalie Cole is onder meer bekend van nummers als 'This will be' en 'Unforgettable', een duet dat ze samen met haar vader zong. Voor haar eerste album Inseparable uit 1975 kreeg ze twee Grammy's.

In de jaren 80 zat de zangeres een tijdje in een afkickkliniek omdat ze verslaafd was aan heroïne en alcohol. Ze trouwde drie keer. Uit haar eerste huwelijk heeft ze een zoon, Robert Yancy,

Categorie: